Tevékenységi körök


Épületacélszerkezet-tervezés, -gyártás, -szerelés

A VASTECH Kft. megtervezi, legyártja és összeszereli épületének acélszerkezetét! Hívjon minket!

Részletek

Szennyvíztisztítók, cseppleválasztók

A VASTECH Kft. megtervezi, legyártja és összeszereli szennyvíztisztító-rendszerét, hűtőtornya cseppleválsztóját. Hívjon minket!

Részletek

Szennyvíztisztítók, cseppleválasztók


A Pandan Kft.-vel közösen gyártunk és szerelünk a hűtőtoronyba cseppleválasztót, szennyvíztisztítókba ülepítő és csepegtető rendszereket.

Cseppleválasztó - hűtőtorony

A DETRAP® cseppleválasztó tömböket elsősorban nedves hűtőtornyok cseppkibocsátásának csökkentése céljából alkalmazzák. Ezzel a hűtőtornyok pótvíz- és vegyszerköltségeit csökkentik és üzemeltetésük környezetvédelmi szempontból is kedvezőbbé válik.

Ülepítő és csepegtető rendszerek - szennyvíztisztító

 

Csepegtető rendszer:

Mivel a szennyvizek döntő többsége biológiailag lebontható oldott szervesanyag-szennyeződésű, ezért az alkalmazható szennyvíztisztítási eljárások zömmel biológiai jellegűek.
A fenti feladat optimálisan oldható meg a szombathelyi Pandan Kft. által gyártott HEXACELL® I. és HEXACELL® II. márkanevű, PVC alapanyagú tölteteivel.

 A HEXACELL® I., II. műanyag töltet biztosítja:

  • a biológiai hártya megtelepedését;
  • a víz dugulásmentes lecsörgedezését;
  • a szükséges kontaktidőt;
  • a bőséges levegőellátást;
  • a kellő szilárdságot;
  • a vegyi és klimatikus hatásokhoz való rugalmas alkalmazkodást.

Ülepítő rendszer:

Az ülepítés tisztítástechnológiai művelete a víz- és szennyvíztisztításban a víz- és szennyvíz lebegőanyag tartalmának eltávolítását szolgálja. Ezt a műanyagból kialakított csatornaköteges és lemezes ülepítőbetét nagymértékben elősegíti, mert biztosítja:

  • a vízterhelés egyenletes elosztását az ülepítő teljes aktív ülepítési keresztmetszetében;
  • a lamináris vízáramlás kialakulását az ülepítőtérnek az ülepítendő szemcse méretéhez igazodó nagyságú részelemekre osztásával a hagyományosnál nagyobb áramlási sebességeknél;
  • a leválasztási úthossz csökkentésével és a leválasztott fázisnak a ferde felület mentén való lecsúsztatásával a hatékonyabb ülepítést;
  • a nagyobb terhelhetőség és hatékonyabb ülepítés révén a hagyományosnál kisebb méretet, helyigényt és beruházási költséget.

A műanyagból kialakított csatornaköteges ülepítőbetét iparosított építéstechnológiával, kis élőmunka-ráfordítással, gyorsan beépíthető mind újonnan létesített, mind már meglévő üzemelő ülepítőbe. Az alkalmazott műanyag, illetve a csőkötegek, valamint lamellák tömbös kialakítása lehetővé teszi az egyszerű, könnyű, az építőszekrény elvnek megfelelően illeszthető elemekből álló támasztó szerkezet használatát.

A műanyagból kialakított ülepítőbetéttel ellátott ülepítő nem igényel a szokásostól eltérő üzemeltetést, nagyobb felkészültségű és nagyobb létszámú kezelő személyzetet, karbantartást és felújítást. A műanyagból kialakított ülepítőbetéttel ellátott ülepítő helyigénye, beruházási és üzemeltetési költsége a nagyobb terhelhetőség és jobb hatásfok következtében kisebb a hagyományosnál.

A lamellás ülepítő kiválóan alkalmazható kommunális szennyvíztisztítóknál, az iszapkoncentráció beállítására a reaktor terekben. Használatakor jelentős utóülepítő-térfogatok, valamint energia takarítható meg. Más esetekben használható ipari vízelőkészítésnél, kémiailag előkezelt vizek intenzív ülepítésére.

A lemezek készíthetők PP-ből, PVC-ből, PS-ból és PC-ból, a tartószerkezet és az elfolyóvályúk pedig szerkezeti, illetve rozsdamentes acélból egyaránt.

A berendezésekhez integrált úszóiszap leszedő berendezést ajánlunk. Különleges esetekben olyan konstrukció is megvalósítható, ahol az egyes ülepítő-tömbök a medence leengedése nélkül kiemelhetőek.

Referenciák, Vastech Kft. (Szombathely) - Kohlfurt szennyvíz (2001)
Vissza az előző oldalra!
VASTECH KFT - Magyar